nachos.se

Oskar Forsberg. Läkarstudent, Örebro. 26 år.

februari 26, 2019 Skola, Uncategorized , ,

26/2 – Fjärde veckan och spirometri-laboration

Kort men tidig dag i dag! Började klockan 08:00 med basgrupp till 10 och sen snabbt bort till F-huset på universitetssjukhuset för laboration 10:15. Spirometri på tapeten, alltså en undersökning av lungfunktion. Sjuksköterskor och biomedicinsk analytiker höll i den. Väldigt spännande.

Det är väldigt svårt att få till rätt teknik med munstycket. Min lungvolym är bra och inom rätt intervall för min ålder, längd, kön och så vidare. Dock så lyckades jag inte få tillräckligt på PEF-mätaren, som mäter hur kraftfullt flöde jag kan få i en utandning. Men det är svårt för mig med den tekniken, och det var det även när jag gick till astmaläkare som liten!

1 to “26/2 – Fjärde veckan och spirometri-laboration”

  1. Helena says...

    Spännande

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.