nachos.se

Oskar Forsberg. Läkarstudent, Örebro. 26 år.

februari 11, 2019 Skola , ,

Andra veckan på programmet!

Sedan jag uppdaterade senast har en hel del hänt!

Torsdag 7/2
Dagen bestod av föreläsning, seminarium och basgruppsarbete. Föreläsningen handlade om den professionella utvecklingen som förväntas utav en i läkarrollen. Det gäller verkligen att utveckla ett förhållningssätt som fungerar väl med andra människor.

Seminariets tema var “lika villkor som patient, som vårdgivare, som student, som lärare”. Mycket jag redan visste sedan juristprogrammet.

Till sist så handlade basgruppsfallet den här dagen om EKG. Det var knappt någon i gruppen som hade någon tidigare kunskap om EKG. Därför var det här fallet intressant då vi tillsammans fick arbeta för att inventera vad vi visste och inte visste.

Fredag 8/2
Premiär av visualiseringsbordet. Vid Örebro universitet finns något som kallas visualiseringsbord, man skulle kunna likna det vid en iPad som också är ett stort bord. I det finns ett program där man kan ta del av animerade patienter från verkliga fall! Sen går det att vrida, vända, zooma in och ut samt göra snitt för att i stort sett titta närmre på allt du kan tänka dig i kroppen.
Häftigt!

Efter det hade vi en föreläsning i det autonoma nervsystemet (ANS) som är det självständiga nervsystemet du inte kan kontrollera i någon större utsträckning. Otroligt intressant hur nervsystemen fungerar.

Bild från helgens studier på campus!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.