nachos.se

Oskar Forsberg. Läkarstudent, Örebro. 26 år.

februari 19, 2019 Skola , , , , , ,

Tisdag 19/2

Lugn dag i dag.

Dagen började 10:15 med basgruppsarbete, alltså det studentcentrerade lärandet där vi som grupp håller låda och tar oss an olika fall. Rollerna som ordförande och sekreterare roterar mellan alla i gruppen och i dag var det min tur att vara ordförande. Det gick bra! (att dagens grupparbete också enligt handledaren var det bästa hittills ska jag inte kommentera…)

Från 12 till 15:15 hade jag en lucka i schemat. Då passade jag på att ta en löprunda i det fina området runt Naturens hus. Nu har jag därmed även invigt duschen på Campus Usö.

Vid 15:15 var det seminarium om etik på schemat. Rolig äldre läkare som började med att fråga oss vad vetenskap egentligen är till att komma in på olika historiska personer såsom Christofer Columbus, Galileo Galilei och Tycho Brahe. Intressant område där vi diskuterade olika svårigheter man kan ställas för när man kommer ut i vården. Alltifrån patienter som trots svåra sjukdomar inte vill ta emot någon vård överhuvudtaget till situationer där man ska förmedla ett tungt besked till patient eller anhöriga.

Plugg i cafét på campus i väntan på seminarium.
Lågoddsare att varuautomat inte fungerar?

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.