nachos.se

Oskar Forsberg. Läkarstudent, Örebro. 26 år.

februari 18, 2019 Skola , ,

Tredje veckan på läkarprogrammet

I dag hade vi två föreläsningar och undervisning med amanuenser (studenter på högre terminer) på schemat.

Första föreläsningen “Kärlsystemets celler och reglering” handlade om hur olika kärl i kroppen är uppbyggda och hur dessa fungerar. Det är inte lätt att hänga med i allt då det består till stor del av cellkemi, men förmodar att det blir lättare efterhand som kunskapen byggs på.

Andra föreläsningen i dag var “Tidig embryoutveckling”. Den handlade om den allra första utvecklingen av en embryo och foster. Väldigt många nya termer, samtidigt som mycket av det inte examineras den här terminen. Men det är väldigt intressant! Tror jag kommer gilla det när jag väl förstår mer.

Avslutningsvis hade vi undervisning med amanuenser från 1730-1930. De hade en inledande lektion om anatomi i respirationssystemet. Alltså om näsa, svalg, struphuvud, luftstrupe och lungor. Väldigt bra lektion, men mycket stort och omfattande. Intressant!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.