nachos.se

Oskar Forsberg. Läkarstudent, Örebro. 26 år.

mars 18, 2019 Skola , ,

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) dag ett

Första dagen ute i verksamhet i dag och dagens placering var i primärvård (vårdcentral). Väldigt givande dag där jag suttit med olika läkare i olika patientmöten. Förmiddagen ägnades åt drop-in, det är korta besök som tar ungefär en kvart var med varierande besvär och anledningar till besök. Högt tempo men trots det till synes nöjda patienter!

Under eftermiddagen satt jag med en läkare som hade vanliga besök. Ungefär en halvtimme var och ett betydligt lugnare och beskedligare tempo. Intressant och givande att sitta med och se olika sätt att konversera.

Slutligen så fick jag och den andra student som också var på samma vårdcentral hålla en intervju med en patient innan denne skulle träffa läkare. Det var några på förhand bestämda frågor, det var väldigt nyttigt att göra en sån övning och faktiskt träffa patient så tidigt i utbildningen. Har ju faktiskt bara pluggat cirka en månad!

På andra lärosäten kan det ta flera terminer innan man träffar sin första patient. Låter inte lika bra!

1 to “Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) dag ett”

  1. Helena says...

    Spännande att läsa.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.