nachos.se

Oskar Forsberg. Läkarstudent, Örebro. 26 år.

april 12, 2019 Skola ,

Nallesjukhus

Ojojoj, mer än en månad sen jag skrev ett inlägg senast, det trodde jag inte!

I dag gjorde jag och tre andra studenter från klassen något som heter nalleutryckning. Det innebär att man besöker en förskola och ska vänja barn för vårdpersonal, där barn har med sig ett valfritt gosedjur eller en leksak. Därför har man med sig olika redskap, bland annat stetoskop och att alla vi som är nalledoktorer är klädda i sjukhuskläder.

Det var roligt och givande, förhoppningsvis även för barnen. “Utryckningen” var uppdelad i olika moment, till att börja med samlades alla i en stor ring och då frågade vi om det var någon som ville lägga sig på ett stort papper. Därefter ritade vi av konturerna av barnet för att sen låta alla barn delta och svara på vilka kroppsdelar de kunde och ifall de kunde placera ut olika delar på pappret. Roligt att se nivån på barn som är mellan 3-5 år gamla.

Därefter fick vi nalledoktorer sätta oss enskilt och börja vår mottagning av barnen med deras medhavda patient. Till detta fyllde vi även i låtsasjournaler med tydliga pedagogiska bilder på de undersökningar och behandlingar som utförts så att barnen kunde få med sig dessa hem och visa sina föräldrar. På de flesta patienter blev det antingen en spruta utan innehåll eller ett lämpligt placerat plåster/bandage.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.